tiistai 2. maaliskuuta 2010

Hiihtoloman - ja kesän - odotusta

Vielä muutama päivä koulua ennen hiihtolomaa :) Tosin saa nähdä miten sitä kouluun pääsee nyt loppuviikosta, bussikuskit kun lakkoilevat ja minun koulumatkani taittuvat näin talvisaikaan lähes poikkeuksetta onnikalla ;) 18 kilometriä päivässä on vähän liikaa pyöräillä tuossa sohjolumessa, ainakin minulle.

Tyttöjen kanssa on tokoiltu ja toisen kanssa liideltykin pikkuisen. Muuten ollaan vain nautittu tuosta loputtomasti lisääntyvästä lumenmäärästä ;) Jade rakastaa lunta, se on kai muutaman kerran blogissakin mainittu. Tänään käytiin umpihankilenkillä metsässä ja kinokset olivat yli 60 cm korkeita - Jade kulki edellä raivaten tietä ja sukelteli kuin delfiini eteenpäin. Neran yritykset hangessa eivät olleet yhtä sulavia, mutta hyvin se pikkumustakin selvisi lumen paljoudesta. Tosin pari kertaa oli pakko avittaa sitä kaulapannasta pitäen, ettei toinen ihan hankeen hukkunut ;) Jade taas tekee kaikkensa, jotta pikkusysteri painuisi syvemmälle hankeen, istuu vaikka päällä, jos muu ei auta :P

Tokoiluissa ollaan edistytty Nerppulin kanssa mukavasti. Erityisen tyytyväinen olen Neran seuraamiseen, se sujuu jo mukavasti kovemmassakin häiriössä ja kontakti on hyvä. Käännöksissäkin paikka ja kontakti pysyvät. Paikallaoloissa ollaan palattu vähän lyhyempiin paikallamakuihin kovassa häiriössä, jotta se koira tosiaan pysyy maassa - paikallaan Nera pysyy, mutta liian mielenkiintoiset jutut saavat nousemaan istumaan. Eli harjoittelua lissää :)

Liitelyt ovat pikkumustan mieleen. Putki erityisesti on kiva, eikä irtoamisessa edelleenkään ole ongelmaa ;) Hienosti kuitenkin keskitytään siihen omaan tekemiseen ja ollaan kuulolla korvat hörössä. Katsotaan mitä kaikkea kevään aikana ehditään agitreeneissä harjoitella ja kesällä jatketaan itsenäisesti opettelua :)

Nera on nyt ilmoitettu ensimmäiseen näyttelyynsä ja kovin näyttelypainotteiselta meidän kesä näyttääkin. Lähialueella (liukuva käsite kai) on useita näyttelyitä! Tuomarilista on suomalaispainotteinen tänä vuonna, Oulun tuomarit taas ihan outoja, mutta mennään katsomaan mitä pikkulikasta tykätään. Karvat se todennäköisesti tiputtaa kesäksi, ekaa juoksua kun kovasti jo odotellaan, mutta tuleehan niitä näyttelyitä myöhemminkin.

Kesää varten pitäisi aloitella Neran kanssa jo keppien ilmaisutreeniä. Jaden kanssa voisi ottaa jonkinsortin ruututreeniä ihan muistin virkistämiseksi - Jade rakastaa esineruutua, tavaroiden etsimistä ja niistä taistelua. Näin tämä kevään lähestyminen saa ajatukset jo tulevaan :)

Mutta ennen kesää jatketaan talsimista kinoksissa ja lumipallojahtausta. Sekin on kivaa, ainakin koirista ;)


PS. Päivittelen galleriaan uusimpia kuvia ja tulossa myös uudet kotisivut :) Niistä lisää myöhemmin!

4 kommenttia:

 1. Voi ku on ihanan talvisia kuvia! Ei oo ainakaa lumesta pulaa tänä talvena :D

  VastaaPoista
 2. Meilläkin koirat tykkää hypellä hangissa, Rami hyppelee mielellään lelujen perässä ja joutuukin melkein uimaan ;) (Noomi taas uiskentelee Ramin perässä...)

  Mahtavia kuvia (taas), varsinkin viimeinen! :)

  VastaaPoista
 3. Komeat on kinokset.=)Ja ihania talvipäivä-kuvia.Ei kyllä tarvi tuolla paljon pohrata,kun loppuu kunto ainakin hoffilta ja emännältä..

  VastaaPoista
 4. Vauhdikkaita talvikuvia kaksikosta! Jattusesta ja Poppasesta tämä talvi on varmaan ollut ihqu - meidän muiden mielestä lunta ja pakkasta on ollut enemmän kuin riittävästi. ;-)

  VastaaPoista