torstai 19. helmikuuta 2009

Vaeltamaan Lappiin

Tällaista ajatusta olen kehitellyt jo jonkin aikaa mielessäni ja viime viikolla kerroin sitten suunnitelmistani jo vähän muillekin.

Ilmeisesti minun erähenkisyyteni ei ole kovin vakuuttavaa, koska ajatus sai vähän ihmetystä osakseen, mutta kyllä minusta tulee erähenkinen! Ja kuntoonkin aion hankkiutua, että jaksan kantaa sitä rinkkaa siellä tuntureilla talsiessani. Tässä siis uusin projektini :)Nyt vain keräämään tietoa vaeltamisesta, reiteistä ja tarvikkeista. Jadelle pitää ainakin ostaa kantolaukut, kantakoon se osan kamoista - ainakin omansa ;)

Pitäisi lainata kirjastosta Minna Toivolan "Retkeily koiran kanssa". Siitä varmaan pääsee hyvin alkuun.

11 kommenttia:

 1. Vaeltaminen esim. Lapissa on minullakin ollut mielessä. Minulle riittäisi ihan päiväreissut jonkun tunturin laelle tai kupeessa. Illaksi voisi sitten palata sivistyksen pariin ja nauttia poreammeesta, hyvästä ruoasta ravintolassa jne. ;) Tästä taitaa erähenkisyys olla kaukana.
  Taitaa kutistua meikäläisen eräily lähimetsän nuotiopaikalle HK-blön ja sinapin kera. Mukavaa retken suunnittelua, mainitsemastasi kirjasta on varmasti suunnittelussa apua.

  VastaaPoista
 2. Minä luultavasti aloitan "pehmeästi", eli eiköhän me ihan ekaksi tehdäkin vain päiväreissu jossakin.

  Mutta tarkoitus olisi kyllä käydä sitten ihan kunnon vaelluksella, tosin merkityillä reiteillä, yönkin yli, kunhan vauhtiin päästään :)

  VastaaPoista
 3. Hauskalta kyllä kuullostaa. Onnea hankkelle, toivottavasti se toteutuu! Kuulostellaan täällä teidän kokemukset ensin ja mietitään vasta sitten josko mekin =)

  VastaaPoista
 4. Oi,kiva suunnitelma sulla! Voi kun joskus itsekin pääsis..

  VastaaPoista
 5. Täällä kans yksi, joka kovasti haluaa vaeltelemaan! :) Olin yhdellä huskyfarmilla topissa Lapissa ja silloin käytiin kavereiden kanssa vaeltamassa jonkin verran (ihan pienen pieniä retkiä, jotka taittoi muutamassa tunnissa). Ne maisemat ja se tunnelma <3

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa mukavalta. :)Lappiin olis kyllä kiva mennä vaeltamaan. Varsinkin jos saisi koiratkin ottaa mukaan. Nauttisivat nekin varmaan lapissa samoilusta. ;)

  Mitämitä? :o Teillekin toinen koira? Oijoi, onnea. :) Minkärotuista olet ajatellut?

  VastaaPoista
 7. Koiruuden kanssa vaeltaminen on parhaimmillaan aivan mahtavaa! :) Ikävääkin se on välillä... Olimme Haltilla joskus vuonna miekka ja kirves, Nuu oli silloin 2-3 vuotias. Olimme reissussa muistaakseni viisi päivää ja siinäkin oli viisi päivää liikaa! ;-b KOKO reissun ajan satoi, eli kaikki vaatteet ja tavarat olivat läpimärkiä, tai parhaimmassa tapauksessa kosteita, eikä niitä edes saanut missään kuivatettua. Lappi-innostukseni melkein lopahti tuolla reissulla, mutta ei onneksi kuitenkaan. ;oD Olen itsekin ajatellut, että pitäisi lukaista tuo mainitsemasi retkeilykirja.

  VastaaPoista
 8. Ai hitsit! Sinne kun kans pääsisi koiruuden kanssa. Muksuna muistan kun porukoiden kanssa käytiin vaeltelemassa lapissa ja välillä Norjan puolelle. Mahtava kokemus! Kannattaa muuten etukäteen nuuskia luontoon.fi sivusto. Sieltä löytyy muunmuassa metsähallituksen autiotuvat joissa voi ilmaiseksi yöpyä. :-)

  VastaaPoista
 9. Kiitos linkkivinkistä, Ruusu! :)

  Tämä on pitkän matkan projekti, josta tullaan kuulemaan pikkuhiljaa lisää ja lisää. Valmistautuminen on alkanut!

  Ja Pamu, ei silloin TIETENKÄÄN sada vettä, kun mää oon vaeltamassa. Höpsö! :P

  VastaaPoista
 10. Sulla on kyllä huippu malli! Uskomaton poseeraaja =) Hyvä Hyvä!

  VastaaPoista
 11. Vaeltaminen on huippua, eli toivotan hauskaa suunnittelua ja sittemmin retkeä. Muistathan että autiotupiin ei voi majoituksena pelkästään luottaa, varsinkaan kun on liikkeellä koiran kanssa. Suosittelen osoitetta www.lumirae.net, sieltä löytyy paljon kivaa vaeltamisesta myös koirien kera.

  VastaaPoista